Ven – en drömmares ö

ven

 

 

Ven ön som ligger mellan Landskrona och Danmark varför bjuder den besökaren så mycket? En del är naturligtvis att man på ön mycket kommer bort lämnar den del av vardagen som ger oss en del av nutidens stress – biltrafiken. Jo, det finns biltrafik på Ven. Men den huvudsakliga trafiken är gång men kanske framförallt cykling. Tempot skruvas ner.

En annan del är förstås den vackra naturen med en del särpräglade arter. Ön är inte större än 7,5 kvadratkilometer men bjuder på fantastiska utsikter från ”backafallen” och i där det finns mängder med backsvalor att beskåda. Hela ön är naturreservat eller naturvårdsområde och bland annat kan klintsnyltrot och storfräken finnas med bland våra fynd.

Därför: förbered dig på några dagars resa ner till ön Ven under blomstersäsongen (juni) 2016. Föreningen kommer att arrangera en resa dit.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.