Sommarens insekter del 1

Vilka insekter har du fångat på bild i sommar?

Humlor och bin minskar oroväckande snabbt i antal över hela världen. Varje gång jag ser en humla eller ett bi blir jag numera jätteglad och försöker fånga dem på bild. I min dramatiska fantasi ser jag en värld där jag kommer ta fram mina bilder för nya generationer och förklara att detta var insekter som vi kunde tacka ca 1/3 av mår mat för (läs mer här).

Men mina ytterst begränsade humlekunskaper vågar jag inte med full säkerhet namnsätta de humlor jag lyckats fånga på bild (som dessutom inte bara är helt och hållet en suddig massa av färger). Kan det ändå vara en hushumla och en stenhumla som hittills fastnat på bild med min ostadiga hand och dåliga mobilkamera?

DSC_0316

Hushumla?

 

DSC_0032

Stenhumla?

 

Sveriges Natur skrev i senaste upplagan om humlor i den charmiga artikeln ”Brummande vänner i trädgården”, där de även refererar till humlan med den otroligt söta beskrivningen ”luftens minibjörnar”. En beskrivning som effektivt får mig att le och utropa ett ofrivilligt ”Ååh!”.

Vilka insekter har du lagt märke till i sommar? Har du kanske till och med en bild på någon härlig insekt som letat sig till din trädgård eller balkong?

Dela gärna med dig till oss!

– Sanna

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.