Föreningens pågående ärende ”Generationsparken”

Föreningens pågående ärende  ”Generationsparken”

Länsstyrelsen har nekat Naturskyddsföreningen rätten att överklaga bygglovet för generationsparken vid gymnasiet – Säveån,  med motivering från miljöbalken. Vi hävdade att EU-rätten gav oss mer vittgående rätt att överpröva (överklaga) beslut som har miljöpåverkan i vårt tidiga yttrande till länsstyrelsen. Nu har vi överklagat länsstyrelsens beslut till Mark- och miljödomstolen i hopp om att få en prövning av de så kallade sakfrågorna. Får man bygga en betongramp inom högsta skyddsområde för Säveån? Får man lägga konstgräs trots att kompensationsåtgärder som utpekats talar om vegetation? Får man lägga konstgräs trots att man vet att de släpper relativt stora mängder material från sig som man inte vet vilka effekter de har utom att de inte är positiva?  Hur gör tillsynsmyndigheten med kommunens, onödiga, breddning av gc-vägen utefter Säveån?

Må vi få sakfrågorna prövade och inte hålla på med så mycket administrativt arbete.

– Lars-Erik Jevås,

Ordförande i Naturskyddsföreningen i Partille