Boktips: Mörkermanifestet

Mörkermanifestet av Johan Eklöf

Om artificiellt ljus och hotet mot en uråldrig rytm

Ljus och mörker har styrt livet i miljarder år, ända tills glödlampan uppfanns. Ljusföroreningar har blivit ett av våra verkligt stora miljöproblem, om än obekant för de flesta. Flyttfåglarnas navigering störs, sköldpaddorna går vilse på väg till strandkanten och insekternas pollinering uteblir. Boken är en bok om vårt behov av det naturliga mörkret och vikten av att låta den uråldriga rytmen ha sin gång – såväl för den biologiska mångfaldens skull som för människans väl och ve.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.